top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDaphne van Dosselaar

Vliesbehang is ideaal aan de muur

Wanneer u uw muur snel en strak wilt behangen, kunt u kiezen voor vliesbehang. Daarnaast is het ook nog vele malen sterker dan traditioneel behang. Hierdoor zijn scheuren in het behang verleden tijd. Het is gemaakt van zeer stevig materiaal met een vlakke structuur. Dankzij de weefselstructuur is dit behang stootvast en scheur overbruggend. Hierdoor is vliesbehang een goed alternatief voor stucwerk.


Eenvoudig te verwijderen

Vliesbehang is eenvoudig te verwijderen, omdat dit er droog afgehaald kan worden. U verwijdert dit baan voor baan, zonder stoom te gebruiken. Hierdoor loopt uw behangen wand ook minder risico om beschadigd te raken. Dus mocht u uw behang willen vervangen, dan is dit binnen no time gebeurd!


Vliesbehang aanbrengen

Met voorstrijkmiddel voorkom je dat de behanglijm direct in de muur wordt gezogen en de banen niet goed plakken. Verdeel het voorstrijkmiddel goed over de wand met een roller en laat het een nachtje drogen. Smeer de muur iets breder dan de breedte van de rol in met lijm, met speciale kant en klare vliesbehanglijm. Een voordeel van vliesbehang is dat het niet krimpt na het lijmen en geen bubbeltjes of lijmvlekken vertoont.

TIP: Werk bij een muur met een raam altijd van het raam af. Begin bij de lichte kant van de muur: zo vallen de behangnaden het minst op.


Daphne van Dosselaar


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page