top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDaphne van Dosselaar

Krijtverf geeft uw woning een exclusieve uitstraling

Bijgewerkt op: 8 nov. 2018

De zwarte krijtverf waar je boodschappenlijstjes op kunt schrijven, lieve berichtjes op kunt achterlaten of lekker op kunt tekenen kennen we allemaal. Een tijd lang was een heuse hype en maakt nu weer een comeback. Tegenwoordig wordt krijtverf in allerlei kleuren en op talloze manieren toegepast.


Waarom krijtverf?

Krijtverf geeft een zeer speciale, matte en unieke look aan een muur of meubelstuk. Het geeft een poederachtige uitstraling, is fluweelzacht en glanst niet. Door het gebruik van natuurlijke pigmenten in een extra hoge dosering heeft de verf een zeer diepe, intense en volheid van kleur. De krijtverf is perfect om meubels en accessoires een nieuwe, authentieke look te geven.


De ademende en vochtregulerende eigenschappen van onze krijtverf zorgen voor een goed klimaat in uw huis en maakt deze dus ideaal voor het gebruik op muren en meubels in iedere kamer. Bovendien is er voor elk interieur en iedere stijl een ruim aanbod (tot wel 32.000) aan kleuren.


Wat kun je schilderen met krijtverf?

Krijtverf wordt veelal gebruikt op meubels dankzij de authentieke uitstraling. Daarnaast is deze makkelijk te behandelen, waardoor u eenvoudig verouderde effecten aan kunt brengen en prachtig kunt patineren. De krijtverf is geschikt voor zowel binnen als buiten. Pleisterwerk muren, behang, bakstenen muren, houten panelen, meubels, latex ondergronden en ga zo maar door.


Krijtverf aanbrengen

Het aanbrengen van krijtverf is voor zowel muren als meubels heel eenvoudig en bovendien toepasbaar op enorm veel soorten ondergronden. Wanneer er geen ongewenste oneffenheden zijn is het vrijwel nooit nodig om de ondergrond op te schuren. Zorg wel voor een stof- en vetvrije ondergrond en u bent klaar om te beginnen.


Bij het aanbrengen op poreus materiaal met sterkere zuiging is een onderlaag van acrylprimer beslist aan te raden. Deze is op kleur verkrijgbaar en voorkomt verschillen in uitstraling en zorgt voor een betere dekking. Schilder vanuit en door oppervlak naar een nat, reeds geschilderd oppervlak. Voor goed gebruik roeren en controleer de kleur. Laat minimaal 4 uur drogen en breng de tweede laag aan.

Krijtverf is een zeer praktisch soort muurverf. Ze geven niet af, zijn goed schoon te maken en eenvoudig in onderhoud. Omdat krijtverf zeer mat is staat deze meer open dan lakverf. Hierdoor kunnen slijtplekken sneller zichtbaar worden. Dit voorkomt u eenvoudig door uw meubels te voorzien van onze matte vernis, die zeer goed beschermt en waarmee u de fraaie uitstraling houd. Om uw muren of wanden extra te beschermen tegen grotere hoeveelheden water, vetten, zuren en andere vervuiling adviseren wij om een kleurloze wall-vernis als bescherming toe te passen. Deze is speciaal ontwikkeld voor kalk- en krijtverven om goede bescherming te bieden zonder dat deze afbreuk doet aan de matte uitstraling.


Let op: krijtverf is deels bij te werken, maar er bestaat een kans op kleurverschil.


Tips

Voor een authentiek effect brengt u de onverdunde verf aan met een kalkkwast of ander soort platte kwast. Op deze manier blijven de kwaststrepen zichtbaar. Hierdoor ontstaat een wat authentiekere wandafwerking, waarmee krijtverf dus ook zeer geschikt is voor historische panden.


Een egaal effect kun je creëren door de krijtverf met een roller of spuit aan te brengen. Indien gewenst de krijtverf aan te lengen met water voor een fraaier resultaat. Door de zeer poederige, intense uitstraling ontstaat een warme leefomgeving.


Wees voorzichtig met het verven van meubels die in de olie staan, die moet u eerst volledig olie vrij maken. Waterverf en olie is een slechte combinatie. Ook donkerhout wat niet behandeld eerst in de Alabastine voorstrijk tegen vlekken.
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page